Doe een gift
Blog

Archief - European Inventor Award 2011

augustus 05, 2023

Trofee voor 'Research'

In 2011 ontving onze oprichter, Christine Van Broeckhoven, de prestigieuze European Inventor Award in de categorie ‘Research'. Deze prijs bekroonde haar baanbrekende onderzoek naar de genetische oorzaken van Alzheimer en andere neurodegeneratieve ziekten.

Jarenlang pionierswerk

De toekenning van de European Inventor Award was een belangrijk moment in de carrière van Professor Van Broeckhoven en is iets waar wij als organisatie Brein Instituut ook heel trots op zijn. Het was een erkenning van haar jarenlange toewijding aan het ontrafelen van de mysteries van Alzheimer en haar pionierswerk op het gebied van genetische voorspellingstesten.

Hersenonderzoek verderzetten

Brein Instituut vzw is vastberaden om de wetenschappelijke erfenis van Professor Van Broeckhoven voort te zetten en niet zomaar te laten verwateren. We zetten ons in voor baanbrekend onderzoek, innovatieve behandelingen en betere zorg voor mensen met Alzheimer en hun families. Onze medewerkers proberen wetenschappelijke resultaten om te zetten naar begrijpbare informatie voor de samenleving én we werven fondsen om verder onderzoek te ondersteunen.